Margareta art and craft

   У школи „Техноарт Београд“ прву самосталну изложбу отворила је бивша ученица Маргарета Маринковић, костимограф. И током средњошколског образовања показала је особен квалитет, изузетан дар, практичност и истрајност.

ОПШИРНИЈЕ

Рани радови и много радости

   Сандра Ђекић, бивша ученица наше школе, а сада студенткиња треће године вајарства на Факултету примењених уметности у Београду, отворила је прву самосталну изложбу „у школи у којој је исковала своју уметничку озбиљност“. Биле су ово речи Марка Вукше, вајара и професора на ФПУ, који нас је водио лавиринтима Сандрине уметности.

ОПШИРНИЈЕ

Магдалена је опет са нама

  У изложбеном холу школе „Техноарт Београд“ отворена је изложба портета Магдалене Павловић, бивше ученице, а сада цењене младе вајарке.

   Магдалена је основне и мастер студије завршила на Факултету ликовних уметности у Београду. Сада је на докторским уметничким студијама, и ради у звању доцента на Академији уметности у Новом Саду.

ОПШИРНИЈЕ

Бивши ученици Ненад Миловановић

  Ненад Миловановић, некадашњи ученик „Техноарт Београд“, школе за машинство и уметничке занате, имао је запажено учешће на једној од најугледнијих међународних изложби.

   У питању је најпрестижнија изложба слободне скултпуре на свету, "Скулптура поред мора" (Sculpture by the Sea) у Аустралији као представник Србије и то за јубиларну двадесету изложбу.
ОПШИРНИЈЕ

Бивши ученици Јасмина Балтић

   Јасмина Балтић, некадашњи ученик „Техноарт Београд“, школе за машинство и уметничке занате, проглашена је за студента генерације Факултета ликовних уметности са просеком 10,00.
   Јасмина Балтић се, још као ученик наше школе, одликовала изванредном радиношћу и великом скромношћу. Ово тихо и ненаметљиво, али самосвесно и пожртвовано дете, са осмехом вечитог оптимизма на лицу, обећавало је велике домете, и ево, на том путу остварило је свој први успех. Зрелошћу радова и дубином мисаоног захвата, али пре свега својим животним ставом, она се већ сада сврстала у најперсепективније младе уметнике наше земље. Надајмо се и да ће наша земља умети то да препозна.

Разредни старешина,
Александар Стевановић

ОПШИРНИЈЕ