Дом војске Србије промоција књиге

   Ученици одељења 1/4  су у организацији професорке српског језика и књижевности, Мирјане Штрбац, у среду 1.12.2021. у Дому војске Србије посетили промоцију књиге "Споменица погинулих и умрлих старешина српске војске у рату 1914-1918" историчара проф.др Милоја Пршића, где су поред разговора еминентних стручњака о књизи и Првом светском рату, слушали и родољубиву поезију, те народног гуслара.


Платформа „Чувам те“

 Обавештавамо вас да Национална платформа „Чувам те“, која представља прву националну платформу за превенцију и заштиту од насиља у школама у Србији, почиње са радом.

Национална платформа има за циљ координицију и јачање интерсекторске сарадње свих надлежних институција у борби против насиља.

ОПШИРНИЈЕ

22. Међународни фестивал уметности у Јапану

Међународни фестивал уметности ученика средњих школа се одржава двадесетдруги пут у Токију од 4. до 15. августа 2021. године, у организацији Међународне фондације за уметност и културу – ИФАЦ

На овогодишњи Јавни позив који је Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило средњим школама ликовне области стигло је укупно 108 радова ученика.

Одлуком Kомисије за избор радова, финално одабрани радови који се шаљу Амбасади Републике Србије у Токију су:

  1. „Летећи град“, Техноарт, школа за машинство и уметничке занате, Београд
  2. „Kолачар“, Школа за дизајн, Београд
  3. „Десургере Романии Империи“, Политехничка школа „Милутин Миланковић“, Kрушевац
  4. „Загрљај“, Школа за дизајн, Београд

Аутор победничког рада односно представник Републике Србије ове године је Стефан Гледић, наш ученик!

ОПШИРНИЈЕ

"У сусрет Ускрсу" 27. ликовни конкурс

На 27. Ликовном конкурсу "У сусрет Ускрсу" у организацији Пријатеља деце општине Звездара, ученици наше школе су постигли сјајан резултат.

Прва награда - Александра Ступар 3-9

Друга награда - Пума Таубнер 3-9

Трећа награда - Томо Репановић 3-9 и Маја Минић 2-9

Честитамо награђеним ученицима, и захваљујем се свима који су учествовали на конкурсу.

ОПШИРНИЈЕ

Општинско такмичење у рецитовању

  Ученик наше школе Петар Матејић iii-4  је на Општинском такмичењу рецитатора заузео једно од прва три места и на тај начин се пласирао на Градско такмичење из рецитовања. Петров снимак како рецитује песму Бране Петровића " Јесте, дођу мени", можете погледати овде.

   Све честитке и пуно успеха на наредним такмичењима !