Поетски сусрет

   У школи Техноарт уочена је све чешћа појава писања поезије међу млађима и старијима. Ти таленти нису смели остати скривени, па су се открили на дружењу "Песнички сусрет" у четвртак 12.5.2022., у учионици 27, које је организовала Мирјана Штрбац, професор српског језика и књижевности.  Професори и ученици машинских и уметничких смерова међусобно су поделили своје дарове, своју поезију и прозу. На овај начин су се уклониле баријере које се стварају међу људима, поделе по различитим основама , а за које је најлепши лек уметност и лепа реч. Тим талентованих ученика представљали су Милена Ивановић, Леа Слијепчевић, Ивана Kипријановић, Алиса Марко, Петар Матејић, Анђелина Варничић, Мина Стојковић, док су професорски тим представљали Срђан Плавшић, Александар Стевановић, Јасна Томић, Радован Божовић. Дружење је протекло у пријатној атмосфери, са жељом да се понови, јер је остало још много неиспричаних прича, неизговорених речи и осећања у поезији

ОПШИРНИЈЕ

Tехничар за дизајн у машинству

   Ове школске 2022/23 године уписујемо 30 ученика на нови машински смер. У питању је дизајн у машинству.
 
   Техничар за дизајн у машинству разрађује техничко функционалне компоненте конструкцијских решења дизајна, испитује својства материјала, дефинише толеранције мера облика и положаја делова, технологију израде и дефинише процес монтаже. Oбучен је за осмишљавање предлога изгледа и скицирање производа поштујући основне естетске и ергономске законе дизајна при дефинисању облика и димензија машинских делова, а водећи рачуна о еколошком утицају производа у свим фазама његовог животног циклуса.
 
ОПШИРНИЈЕ

Дечијe Васкршње чаролијe

   Ученице Маја Минић, Лена Ивановић, Сара Ненадовић и Ана Митровић (3/9) су представљале нашу школу на овогодишњим традиционалним и одлично посећеним Дечијим Васкршњим чаролијама.

   Испред конака кнегиње Љубице је било врло живо (погледати фотографије), а цео догађај је улепшао својим присуством и говором његова Светост Архиепископ пећки, митрополит београдско-карловачки и патријарх српски господин Порфирије.

ОПШИРНИЈЕ

Мали Пјер 2022

Пријатељи деце Звездаре су организовали градско такмичење за најбољу дечију карикатуру " Мали Пјер", које је одржано је 23. марта 2022. године. Ученици наше школе су освојили награде.
1. место су освојили:
 Лена Ивановић, 3-9, наставник: Зорица Марковић;
 Лазар Миљушевић 3-9, наставник: Зорица Марковић;
 Томо Репановић 4-8, наставник: Лука Стефановић;
  Маја Минић 3-9, наставник: Зорица Марковић
2.место: Нађа Радосављевић 2-9, наставник Стефан Плескоњић
3.место: Kатарина Аћамовић 2-9, наставник: Стефан Плескоњић
Милица Ђукић 2-9, наставник Стефан Плескоњић

Добитници прве награде на конкурсу Мали Пјер 2022. из одељења 3/9 смер Фирмописац-калиграф (слева на десно):
  • Маја Минић
  • Лена Ивановић
  • Лазар Мијушевић