Конкурс фондације Лубарда

  Ове године ученици наше школе су позвани да учествују на међународном конкурсу који је инспирисан уметником, Петром Лубардом, у организацији Фондације Лубарда. Тема овог конкурса је "Заустави рат, спаси свет".

  Ранијих година ученици су посећивали легат Петра Лубарде, али ове године су имали прилику да виде још нешто. У оквиру овогодишње Београдске интернационалне недеље архитектуре организован је бесплатан, једнодневни излет у Спомен-парк Шумарице, у Крагујевацу. Заинтересовани ученици су се пријавили и заједно са својим професорима слушали предавања о настанку Спомен-парка "Крагујевачки октобар", музеја, али и о Лубардиним сликама, које се тамо налазе. Слике представљају Лубардин поклон музеју, али под условом да се не износе из музеја. Лубардине слике су инспирисане ратном тематиком. Угледајући се на његов рад нашим ученицима је помогло да осмисле и заврше своје сликарске радове.

   Велики број ученика се заинтересовало за поменути конкурс, због чега су њихови радови били одлични. То је отежало посао школском жирију, чији је задатак био да издвоји и изабере најбоље радове. Након, детаљног прегледања, жири је одабрао шест радова, који су послати у Црну Гору и сада сви са нестрпљењем ишчекујемо резултате конкурса.

   Имена ученика чији су радови послати на конкурс: Божиловић Ива III9, Милчић Софија III9, Глишић Уна III9, Заилац Марко III9, Јоковић Немања II9, Михаиловић Лара III8. 

   Професори који су их пратили: Светлана Јовановић, Ива Суботић Красојевић и Вања Јовановић.