Стилски кројачи и „Rowenta“ до „Апсолутне прецизности“

   Промовишући најновији модел пегле, компанија „Rowenta“ расписала је конкурс за идејна решења савременог костима. Ученици трећег и четвртог разреда „Техноарта“, смерa стилски кројач, уз подршку предметних наставника Јелене Стокуће и Адријане Симовић, требало је да направе скице хаљина које су инспирисане најновијим дизајном пегле, а то је силуета женске потпетице.


   Слоган „Апсолутна прецизност“ не осликава само нов модел пегле, већ и моделе хаљина које су ученици осмислили, скицирали и којим су се представили жирију. Жири, у саставу принцеза Јелисавета Карађорђевић, Ненад Радојевић – Модни студио Клик, представник компаније „Rowenta“ и наставник практичне наставе стилским кројачима у „Техноарту“, Јелена Стокућа је 24. новембра у галерији „New Moment“ одабрао три најбоља рада који ће бити и награђени.

   Прво место освојила је Ивона Крижак, друго Јована Зјачић, а треће Јована Ристић. Вредне и лепе награде команија је обезбедила за награђене ученице: машина за шивење, фото апарат и хард диск, као и најновији модел пегле „Rowenta“.

   Поводом овог лепог догађаја у галерији „New Moment“ (Хиландарска 14) 2. децембра у 20 часова биће отворена изложба свих 14 скица којима су се ученици представили и такмичили. У току је израда модела награђених радова, тако да ће сви посетиоци уживати у пуној величини и лепоти уникатних хаљина шивених за ову пригодну свечаност. У склопу изложбе биће приказан и фото материјал процеса израде модела.

   Остале радове можете погледати овде.