БОГОВИ СА ОЛИМПА - креативна настава

 

„Дванаест богова“ и неколико „полубогова“ данас су проштали ходицима Техноарта.            
Били су то ученици првог разреда уметничког смера који су се, својим ручно рађеним костимима и реквизитима божанстава, представили једни другима. Изгледало је као да су баш тог тренутка заиста сишли са Олимпа. Вијориле су се хаљине, сијале круне, јео се нар... а дуж ходника могли сте срести Афродиту божанске лепоте, врховног бога Зевса, Деметру са класјем, Посејдона са трозубцем, крилату Нику и још многа богова и полубогова.                                                               

Све се одиграло током наставе историје уметности, на часу посвећеном грчким божанствима.


                                                                                                                  Београд, април 2024.

ОПШИРНИЈЕ

У знаку сунца мира, љубави

   „Није ствар у времену, него у вама, постаните сунце, па ће вас сви видети“ – у великом свом роману наводи Достојевски. „Сунце, пре свега, треба да буде сунце“. Сцена наше школе и овог 27. јануара заблистала је светлошћу и топлином наших ученика. Матуранти одељења IV3, IV5, IV7, IV8 и IV9 остварили су величанствен спој традиционалног  модерног. Кроз реч и песму, мудрост и емоцију, кроз акорде гитаре у бојама дивних средњовековних хаљина – унутрашња снага је обележила дух светосавља. Василије, Анастазија, Стефан, Ален, Вук, Лука, Димитрије, Катарина, Тамара, Давид, Катарина, Ања, Јована и Анастасиа – заједно су „ускликнули с љубављу“ и погледали у „сунце мира, радости.“. У организацији професорке Оливере Петровић – заједно сцену озарили су уникатношћу и љубављу.

Погледајте представу

                                                                                                                  Београд, јануар 2024.

ОПШИРНИЈЕ

Из тинејџ угла

   Ученица Милена Ивановић 3/5 и бивше ученице Катарина Маричић и Нађа Миловановић, заједно са Мирјаном Штрбац, проф.српског језика, гостовале су у суботу 4.11.2023. у емисији "Из тинејџ угла" Радио Београда 1, коју води новинарка Маја Ђурић. Тема разговора била је улога разредног старешине у животу младих људи.

   Целу емисију преслушајте овде

ОПШИРНИЈЕ

Fashion Reconnection

   Прошле недеље завршена је посета гостију из Скадра заједничком модном ревијом „Fashion Reconnection“ у Клубу – галерији РТС, а Техноарт je и званично постао и доказао се као супершкола.

   Ово је велико финале вишемесечне сарадње у оквиру пројекта Супершколе Регионалне канцеларије за сарадњу младих (RYCO). Наша школа је у партнерству са средњом стручном школом „Хамди Бушати“ из Скадра (Албанија) остварила идеју да се заједничким радом истражи и упозна национална култура обе земље, њихове сличности и разлике. Резултат вишемесечне сарадње је креирање заједничких костима и аксесоара, које су сви учесници (24 ученика из Србије и Албаније) носили на завршној ревији у Београду.

ОПШИРНИЈЕ

Најбољa карикатура "Мали Пјер"

   3.10. у просторијама ГО Звездара ученицима који су освојили награде на градском такмичењу за најбољу карикатуру "Мали Пјер" свечано су уручене дипломе и књиге. Соседова Таисија и Рокнић Петра су освојиле по прво место; Тидоровић Нађа, Миљушевић Лазар, Минић Маја и Ивановић Лена по друго; а Живковић Даница треће место.

ОПШИРНИЈЕ