У лавиринтима културе и философије

   „Тамо где нема личности, ту нема културе. Многи су сматрали да је култура нешто што је вештачки створено. Ја сам од оних предавача који сматрају да природа и култура иду заједно“.

   Овако је беседио проф. др Ратко Божовић, социолог културе и књижевник, који је посетио нашу школу и одржао предавање на тему „Лавиринт културе или култура у лавиринту“.

ОПШИРНИЈЕ

Пеозија није заборављена!

   У среду, 14. новембра 2018. године, у библиотеци "Бранко Миљковић",одржана је манифестација под називом "Ђачка песничка сусретања". Ученици наше школе представили су своје радове (песме) пред ученицима Зуботехничке школе, Фармацеутско-физиотерапеутске школе, Шесте београдске гимназије, Седме београдске гимназије...

   Нашу школу су представљали: Манасијевић Слађана, Костић Немања, Ђурић Михаило и Вукосављевић Милица, у пратњи професорке српског језика и књижевности, Симеуновић Марине. Поред лепог дружења, успешно смо се пласирали у други круг овог такмичења.

   Честитамо на успеху и пуно среће на предстојећим такмичењима!

Гoстoвaњe нa Рaдиo Бeoгрaду

   Дана 9.10.2018. године у емисији Првог програма Радио Београда “Фамилиологија” која је намењена средњошколцима, гостовале су професорка српског језика и књижевости Мирјана Штрбац и ученица 4-8 Софија Милчић, као и други гости у студију.

   Ауторка емисије је новинарка Маја Ђурић, а тема разговора биле су екскурзије и путовања.

ОПШИРНИЈЕ

Историја је у моди!

   Ових топлих октобарских дана (12. и 15. октобра 2018) посетили смо делове Калемегдана. Ову поучну шетњу је приредила наставница историје, Драгана Бреберина, која је уједно била и наш туристички водич.

   Посетили смо: Споменик захвалности Француској, Стамбол капију, Сахат капију са кулом, Римски бунар и Војни бункер. Такође, сазнали смо историјат и симболику " Победника".

Oпширније